2019

019 er skudt i gang og 2018 er afsluttet på vanlig vis med julen og nytåret. Dette er for mange også tiden, hvor de klassiske nytårs-fortsætter indtræder.

Vi lover os selv mere træning og sundhed end det var tilfældet sidste år. Eller måske ønsker vi blot at tabe os et par kilo eller 5.

Desværre når rigtig mange at give op i de første måneder på året. Det er synd, da vedholdenhed og kontinuitet nu engang er 2 af de vigtigste faktorer for fremgang i træning og en sund krop generelt.

Derfor vil vi også her i starten af 2019 give vores 5 bedste råd til, hvordan du kan holde træningen ved lige i HELE 2019.

Læs med herunder og bliv klogere!

 

1. Find en træningsform, som du elsker at dyrke

Uanset hvor motiveret man er for træning, vil langt de fleste mennesker alligevel give op, hvis de hader den træningsform, de nu engang har valgt.

Selvom dette lyder simpelt, ser vi mange, der f.eks. dyrker styrketræning, uden overhovedet at syntes om det på nogen måde.

Sandheden er, at man ikke nødvendigvis skal løfte vægte eller træne tungt, for at komme i god form. Er man ikke fan af træningscentre, løbebånd, håndvægte og Kettlebells, så kan man sagtens vælge en anden form for træning.

Når det så er sagt, så har styrketræning stadig klare fordele. Det er sublimt til at øge muskelmassen og gøre kroppen stærkere.

De fleste vil også opleve, at glæden ved styrketræning kommer over tid. Det handler bare om at finde de øvelser og den sammensætning, der passer til ens behov og mål.

 

2. Skab en daglig rutine, der er realistisk

En klassisk tilgang til mål er, at sætte baren vandvittig højt under planlægningen. For så at finde ud af, at det måske ikke var helt realistisk, når det kommer til udførslen.

Høje og ambitiøse mål kan være super gode. Hvis man er gearet til også at gøre hvad der skal til, for at opnå dem.

Er man ny i træning og skal i gang fra bunden af, så vil der være langt større mulighed for succes, hvis man starter roligt ud. Herefter kan man altid øge gradvist over tid, når først de nye ændringer er blevet til faste vaner.

En super god måde at bedømme ens rutine på, er ved at give den et tal på en 10-skala. 1 repræsenterer en ændring der er nærmest umulig at gennemføre. Og 10 repræsenterer den lettest mulige ændring, man overhovedet kan tænke på.

Lander din rutine på 8,9 eller 10, vil den typisk være realistisk at holde. Er den lavere end det, bør du overveje, om den ikke kunne gøres en smule lettere. I hvert fald til en start.

 

\"\"

3. Få support og støtte fra andre

Selvom sundhed og træning oftest er et personlig projekt, kan der være enormt stor fordel i at dele det med andre.

Uanset om det er ens træner, kæreste, ægtefælle, familie, ven eller veninde. Så giv dine nærmeste et indblik i dine målsætninger, så de kan være med til at støtte dig på vejen til målet.

Det er abnormt svært at gennemføre et mål om sundhed og træning, hvis ikke ens nærmeste er med på idéen. Har man en kæreste, der ikke kan lide man træner, eller venner, der brokker sig over ens ’ekstreme’ livsstil. Så bliver det for alvor svært at vedligeholde de gode vaner.

Så tal med din omgangskreds om din sundhed og sørg for at forventningsafstemme – det giver mange gange igen i form af støtte og motivation!

 

\"\"

4. Book det fast ind i kalenderen

Planlægning er også altafgørende for, at træningen ikke bliver tilsidesat.

Hvis træningen ikke lægges fast ind i kalenderen hver uge eller måned, kan der pludselig komme mange andre gøremål, der er vigtigere at tage sig af.

Er de booket ind på forhånd, ved man, at der er afsat tid til det. Så er der langt større sandsynlighed for, at det også bliver gjort.

Så gør det til en vane at booke din træning ind hver uge eller hver måned, for eksempel. Så har du altid tiden til det, også når arbejde, en travl hverdag, børn osv. til tider kan komme i vejen.

 

\"\"

5. Gør det nemt for dig selv

Når alt det ovenstående er på plads, handler det om at gøre tingene så let for sig selv, som overhovedet muligt.

Vælg et træningscenter der er tæt på hvor du bor eller arbejder. Find det træningstidspunkt, der passer dig bedst. Læg træningstøjet frem om aftenen, hvis du træner om morgenen. Hvis du træner på vejen hjem så tag træningstøjet med på arbejde, osv.

Alle de her små ting, der i sidste ende vil gøre det langt nemmere at få skabt en stabil træningsrutine. Det handler om at rydde alle forhindringer af vejen og gøre træningen så let at komme til og udføre, som overhovedet muligt.

 

Fast træningsrutine i hele 2019 – sammenfatning

  • Nu har du fundet en træningsform, som du elsker.
  • Du har lagt det ind i din daglige rutine, så det er realistisk at holde.
  • Der er talt med andre om det og du har bedt om støtte, samt motivation.
  • Alle dine træninger er booket ind i kalenderen, uge for uge, eller måned for måned.
  • Desuden har du gjort det så nemt for dig selv at kunne komme til træning, som muligt.

 

Hvad så nu?

Herfra handler det om vedholdenhed. Især på de dage, hvor motivationen og lysten ikke er til stede.

Her er det så vigtigt stadig at få trænet. Måske ikke så meget som på dine bedste dage. Dog bare det at komme afsted, er en sejr i sig selv.

Tag det dag for dag og inden du ser dig om, har du trænet regelmæssigt i hele 2019.

 

Rigtig god fornøjelse!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *